Politic

(doc) PDM a înaintat o solicitare către FISC-ul din Germania pentru informații despre averea lui Andrei Năstase

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova a înaintat două solicitări, în care sunt vizați deputații din fracțiunile Partidelor PAS și PPDA. Una din solicitări este adresată Serviciului Fiscal de Stat, iar cea de-a doua, autorităților germane, pentru a afla dacă Andrei Năstase a respectat toate prevederile legale active pe teritoriul Germaniei pentru a deține bunuri.

Cele două documente au fost postate de către deputatul din fracțiunea PDM, Sergiu Sîrbu. Acesta a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă cere Serviciului Fiscal de Stat informații referitor la impozitele achitate de către deputații Blocului ACUM.

În acest context, Sergiu Sîrbu cere de la Serviciul Fiscal de Stat prezentarea în timp util a următoarelor informații:

  • Sumele de plăți (impozitul pe venit, impozitul pentru fondul social și fondul de asigurări medicale obligatorii) achitate în bugetul public național în perioada 2009-2019, inclusiv dezagregat, pe fiecare an separat.
  • Statutul de contribuabili sau plătitor a acestor impozite pentru perioada menționată supra pentru fiecare contribuabul.

Totodată, democrații s-au adresat autorităților de control fiscal a Germaniei săle comunice date despre veniturile și proprietățile declarate de Andrei Năstase în țara respectivă, precum și dacă el sau familia sa sunt beneficiari ai plăților sociale. În același timp, PD vrea să afle de la instituțiile germane dacă reprezentantul Blocului ACUM are permis de ședere sau permis de muncă, este rezident fiscal sau plătitor de impozite în acest stat.

Deputații PDM roagă respectuos autorităților fiscale din Germania, în conformitate cu competențele și prevederile legale să prezinte următoarele informații:

  • Dacă Andrei Năstase a deținut permis de ședere sau oricare alte drepturi de muncă pe teritoriul Germaniei
  • Dacă Andrei Năstase a deținut calitatea de rezident fiscal în Germania în perioada anilor 2009-2019
  • Dacă Andrei Năstase deține statutul de plătitor de impozit pe venit în Germania în perioada 2009-2019
  • Care este valoarea veniturilor declarate obținute de Andrei Năstase pe teritoriul Germaniei în perioada 2009-2019
  • Care este suma impozitelor achitate de Andrei Năstase în aceeași perioadă de timp
  • Dacă Andrei Năstase, sau membrii familiei acestuia sunt sau au fost beneficiari ai plăților sociale acordate autorităților Germane în perioada anilor 2009-2019
  • Lista proprietăților declarate în Germania, în vederea contrapunerii cu proprietățile declarate autorităților din Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.