Alte știri

DOC: PDM a înregistrat proiectul de lege privind numirea unui Procuror European. Cum a reacționat Blocul ACUM?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova a înregistrat la Parlament proiectul de lege ce prevede modificarea și completarea Legii cu privire la Procuratură, astfel încât în fruntea Procuraturii Generale să poată fi numit un Procuror european.

Proiectul a fost înregistrat la Biroul Permanent pe 3 octombrie.

Pe data de 4 octombrie curent, președintele PD, Pavel Filip, a declarat că fracțiunea democraților este gata să ofere votul lor pentru un Procuror European care să fie independent și să poată trage la răspundere atât pe cei din opoziția PDM, dar și din partidele puterii, PAS, PSRM și Platforma DA.

„Doamna prim-ministru spunea anterior că îşi doreşte un procuror general european dar că nu are numărul necesar de voturi, de aceea noi suntem gata să punem umărul ca acest procuror să fie numit. Noi propunem să includem pe ordinea de zi proiectul de lege 222 care ar facilita numirea unui procuror general european”, a spus Pavel Filip.

Inițiativa lui Filip nu a fost însă susținută de deputații blocului ACUM, chiar dacă în trecut anume ei cereau ca în Moldova să fie adus un Procuror european.

„Noi suntem de fapt inițiatorii, nu PD-ul. Nu este nimic nou. Acum, însă, la etapa actuală este demarat concursul privind selectarea unui procuror, chiar daca am susține, în situația în care este deja demarat concursul privind selectarea unui candidat pentru funcția de Procuror General, legea respectivă nu poate să schimbe nimic”, a declarat Sergiu Litvinenco pentru Ziarul de Gardă.

PDM – Procuror European by Telegraph Moldova on Scribd

loading...

Comments are closed.