Alte știri

DOC // Persoanele care se vor vaccinate împotriva COVID-19 ar urma să semneze un document. Ce prevede acesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele care urmează să primească vaccinul împotriva COVID-19 trebuie să semneze un consimțământ, aprobat prin ordinul nr.93 din 05 februarie 2021 al MSMPS (vezi aici, pagina 33), prin care își dau acordul pentru vaccinare împotriva noului virus COVID-19, fiindu-le administrate ambele doze de vaccin, informează TV8.md

Totodată, în document se precizează că persoanele, care vor fi vaccinate, au făcut cunoștință cu beneficiile și riscurile vaccinării.

Mai mult, în consimțământ se menționează că pacientul trebuie să informeze medicii despre apariția unei reacții adverse.

Citește și: Maia Sandu transmite că moldovenii vor fi vaccinați și cu Sputnik-V, iar originea vaccinului nu contează

Astăzi, 1 martie, urmează să înceapă prima etapă de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova, după ce, la Chișinău au ajuns cele peste 21 de mii de doze de ser AstraZeneca, donate de Guvernul României. În prima etapă vor fi vaccinați cadrele medicale și personalul din secțiile unde sunt internați pacienți cu COVID.

Pe 26 februarie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. În următoarele zile, în Republica Moldova ar urma să ajungă alte 14 400 doze de vaccin AstraZeneca.

DOC // Consimțământul informat pentru vaccinarea anti-COVID-19 by Telegraph Moldova on Scribd

Citește și: NEWS ALERT // Alte 597 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore

loading...

Comments are closed.