Alte știri

DOC: Peste 2 MILIOANE de lei pentru patru automobile noi. Deputații s-au pus pe cheltuirea banilor publici pentru confortul personal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputaţii au decis să-şi reînoiască parcul auto cu patru maşini, pentru care au alocat peste două milioane de lei. Totodată, vor fi procurate 56 de calculatoare noi pentru parlamentarii din alianţa ACUM – PSRM. Informaţiile se regăsesc în Nota informativă la proiectul Hotărârii Biroului Permanent al Parlamentului cu privire la bugetul pentru 2019. 

În document este menţionat că datorită faptului că deputaţii au lipsit de la muncă în prima jumătate a acestui an, s-au economisit aproape patru milioane de lei. Din aceşti bani, parlamentarii au decis să-şi cumpere maşini de 2,1 milioane de lei, adica fiecare automobil va costa peste jumătate de milion de lei, echivalentul a 26 de mii de euro, informează Publika.md.

Totodată, deputaţii din blocul ACUM, dar şi cei din PSRM, vor să cumpere 56 de notebook-uri. În document se mai spune că vor fi procurate 5 imprimante şi o cameră video, iar pentru toate acestea s-au alocat încă peste 1,3 milioane de lei.

La sfârşitul lui iulie, deputatul PPDA Alexandru Slusari spunea că fosta guvernare a lăsat o gaură bugetară imensă, iar din această cauză angajaţii din sfera bugetară ar putea rămâne fără salarii.

Totodată, Guvernul condus de Maia Sandu a majorat mai multe impozite şi taxe pentru a obţine finanţare de la FMI. Mai mulţi agenţi economici, dar şi societatea civilă au criticat această decizie, iar guvernul a explicat că astfel vor să acopere deficitul bugetar.

loading...

Comments are closed.