Alte știri

DOC // Președintele Maia Sandu ar putea fi judecată pentru declarații false și riscă să plătească despăgubiri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, riscă să fie judecată de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru, pentru unele declarații false pe care le-a făcut despre Veaceslav Platon, a decis definitiv și irevocabil Curtea de Apel Chișinău, fiind admis integral recursul declarat de către recurent.

Potrivit deciziei Curții de Apel Chișinău din 27 aprilie 2021, instanța de fond urmează să examineze în mod obligatoriu situația primirii cererii de chemare în judecată, înaintată de către Veaceslav Platon împotriva Maiei Sandu, cu privire la apărarea onoarei, demnității și compensarea prejudiciului moral.

”Casează încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Centru) din 31 decembrie 2020, emisă în cauza civilă intentată în baza cererii de chemare în judecată înaintată de Veaceslav Platon împotriva Maiei Sandu cu privire la apărarea onoarei, demnității și compensarea prejudiciului moral, cu restituirea cauzei spre rejudecare de la faza primirii în procedură a cererii de chemare în judecată, în aceeași instanță și același complet de judecată”, a decis Curtea de Apel Chișinău.

În cererea sa de recurs, Platon a indicat precum că judecătorul Octavian Dvornic, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a emis încheierea de restituire a cererii de chemare în judecată doar pentru a nu examina litigiul împotriva președintelui Maia Sandu, iar pentru el nu ar fi contat argumentele de fapt și de drept.

Potrivit materialelor cauzei, Platon a anexat la cererea de chemare în judecată un articol de pe point.md, dar și alte știri publicate în presa națională.

”Aceasta este deja a patra oară când mă adresez instanței de judecată cu cererea de chemare împotriva Maiei Sandu, dar de fiecare dată aceasta este restituită fără motive. Anume din acest motiv m-am adresat Curții de Apel Chișinău, ca instanța ierarhic superioară, pentru ca aceasta să oblige prima instanță să primească cererea de chemare în judecată și să o examineze. Mă gândesc că Maia Sandu are acum justiția la care a visat, deoarece judecătorii se tem să primească în procedură dosare împotriva ei. Cel mai probabil, voi depune o cerere de chemare în judecată și în România, având în vedere că Maia Sandu are cetățenie română și poate fi judecată inclusiv peste Prut”, a declarat Veaceslav Platon, contactat de reporterul Telegraph.md

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, judecător Octavian Dvornic, nu a stabilit data următoarei ședințe de judecată.

DOC // Președintele Maia Sandu ar putea fi judecată pentru declarații false și riscă să plătească despăgubi… by Telegraph Moldova on Scribd

loading...

Comments are closed.