Actual

DOC // Primarul din Egoreni, r. Soroca riscă să își piardă mandatul înainte de termen

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că primarul din Egoreni, raionul Soroca a încălcat repetat regimul juridic al conflictelor de interese reglementat de Legea cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, Legea integrității și Legea privind declararea averii și a intereselor personale.

Persoana supusă controlului nu a declarat și nu a soluționat în nici un mod conflictele de interese, emițând acte administrative în privința persoanei apropiate – soția, care activa în funcția de director al grădiniței de copii.

Din momentul în care actul de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese va rămâne definitiv, ANI va sesiza autoritatea responsabilă în vederea încetării mandatului de primar.

Acesta va fi decăzut , pe un termen de 3 ani de la revocarea mandatului, din dreptul de a mai exercita funcția de primar, precum și orice altă funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, fiind înregistrat și în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

DOC // Primarul din Egoreni, r. Soroca riscă să își piardă mandatul înainte de termen by Telegraph Moldova on Scribd

Foto: Observatorul de Nord

loading...

Comments are closed.