DOC // Putin a semnat decretele prin care Rusia recunoaște “independența” regiunilor ucrainene Zaporojie și Herson

 

Vladimir Putin a semnat în miezul nopții de joi spre vineri decretul prin care Rusia recunoaște independența regiunilor ucrainene Zaporojie și Herson, care au votat săptămâna aceasta pentru aderarea la Federație în așa-zise „referendumuri” nerecunoscute la nivel internațional, scrie digi24.ro

„Recunoașterea suveranității de stat și independența regiunii Zaporojie”, arată unul dintre decrete, citat de Tass. Într-un alt document, Putin a decis să „recunoască suveranitatea de stat și independența regiunii Herson”. Decretele intră în vigoare în ziua semnării.

Documentele mai arată că președintele rus a luat această decizie în conformitate cu principiile general acceptate și normele legislației internaționale, încadrate în Carta ONU, luând în considerare voința locuitorilor regiunilor în referendumuri. Independența așa-ziselor Republici Populare Donețk și Lugansk a fost recunoscută de Rusia în februarie.

Vladimir Putin urmează să oficializeze vineri la Moscova anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene, ferm denunţată de Kiev şi aliaţii săi occidentali.

Total
0
Shares
Total
0
Share