Economic

DOC // Radio Chișinău a fost somat să nu mai utilizeze cuvântul Chișinău în denumirea postului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Municipal Chișinău a refuzat extinderea termenului de utilizare a cuvântului Chișinău în denumirea postului de radio, Radio Chișinău (filiala Radio România), informează Telegraph.md, cu referire la documentele prezentate de către Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Ion, nu e frumos! Data viitoare când mergi după proiecte în România, te rog să nu uiți de această decizie”, a declarat ministrul.

Postul Radio Chișinău a fost informat de către Direcția generală economie, comerț și turism a mun. Chișinău, că nu mai are dreptul de folosire a toponimicului Chișinău. Scrisoarea din 28 aprilie 2022 a fost semnată de către Roman Vitiuc, șef al Direcției.

Ulterior, prin scrisoarea din 06 mai 2022, un consilier socialist a solicitat Consiliului Audiovizualului să întreprindă acțiune legale împotriva Radio Chișinău, motivând că acest post de radio nu mai are dreptul să folosească toponimicul Chișinău.

În decembrie 2021, Radio Chișinău a celebrat primii 10 ani de emisie în capitala Republicii Moldova.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

loading...

Comments are closed.