Alte știri

DOC // Regia Apă-Canal din Soroca cere majorarea tarifului pentru apa potabilă

Pinterest LinkedIn Tumblr

La începutul lunii septembrie curent, S.A. „Regia Apă-Canal Soroca” a solicitat ANRE aprobarea noilor tarife la serviciul public de alimentare cu apă și la serviciul public de canalizare, informează Telegraph.md

Potrivit solicitării oficiale, furnizorul cere un tarif de 19,11 lei pentru un m3 de apă potabilă și 5,11 lei pentru fiecare m3 de apă uzată. Tariful actual pentru apa potabilă este de 18,06 lei, iar pentru serviciile de canalizare – 5,39 lei.

În motivarea cererii, S.A. „Regia Apă-Canal Soroca” susține că noile tarife trebuie să asigure o eficiență economică, pentru a-i permite întreprinderii să achite creditul luat de la BERD.

”Conform prevederilor contractului de sub-împrumut din 19 ianuarie 2011, încheiat între Consiliul raional Soroca, ÎM ”Direcția Apeducte și Canalizare” și primăriile incluse în proiectul BERD, tarifele aplicate de Entitatea Proiectului trebuie să asigure acoperirea costurilor de producție și a celor operaționale, costuri de reparație și întreținere, precum și costurile asociate rambursările împrumutului”, motivează furnizorul din Soroca.

”Majorările de tarif prevăzute în contractul menționat nu au fost acceptate de către consiliul municipal Soroca, fapt care a generat incapacitatea de acumulare a surselor financiare necesare pentru achitarea împrumuturilor contractate. În același timp, SA ”Regia Apă-Canal Soroca” este în incapacitate de plată față de furnizorul principat ÎIS ”Acva-Nord”, fapt care a generat aplicarea sechestrului asupra conturilor bancare ale SA ”Regia Apă Canal Soroca””, mai subliniază compania.

”În fapt, SA ”Regia Apă-Canal Soroca” vine cu inițiativa privind aprobarea tarifelor pentru serviciul de alimentare cu apă și canalizare prestat, în scopul de a obține eficiență economică”, se arată în demersul oficial.

Amintim că Soroca nu deține o stație de epurare, iar toată apa uzată este vărsată direct în râul Nistru.

loading...

Comments are closed.