Alte știri

DOC // S-a găsit un sponsor care va acoperi toate cheltuielile pentru reparația Casei-muzeu „A. S. Pușkin” din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Igor Ceaika, Ambasadorul de afaceri în Moldova al Asociaţiei „Delovaia Rossia”, a decis să acopere toate cheltuielile pentru reparația Casei-muzeu „A. S. Pușkin” din Chișinău. Anunțul a fost făcut de către Igor Dodon, transmite Telegraph.md

Acum câteva săptămâni, la data de 27 ianuarie, Igor Dodon a vizitat Muzeul „A. S. Pușkin” și s-a familiarizat cu starea dezastruoasă în care se află complexul muzeal. Monumentul de arhitectură, care nu a mai fost restaurat din anul 1987, necesită urgent lucrări de reparație capitală și în primul rând, reparația acoperișului.

Bugetul municipal și cel de stat pentru anul 2020 nu prevăd cheltuieli pentru Casa-muzeu „A. S. Pușkin”, iar procedura de alocare a mijloacelor financiare ar fi durat timp îndelungat.

În acest context, Dodon s-a adresat către ”prietenii” Republicii Moldova din Rusia, care au găsit o modalitate de a finanța etapa inițială – expertiza, proiectarea și soluționarea problemelor urgente de reparație. Au fost deja transferate cca 2,5 milioane de lei (123 mii de euro), iar alte 1,5 milioane de lei vor fi transferate imediat ce vor fi definitivate documentele de proiectare.

”Îmi exprim încrederea că la data de 21 septembrie, când vom marca 200 de ani din ziua când a fost exilat marele poet, complexul muzeal va întâmpina oaspeți fiind renovat în totalitate”, a scrie președintele pe pagina sa de pe Facebook.

Casa-muzeu „A. S. Pușkin” este un simbol al prieteniei cu Federația Rusă, care are o valoare istorică foarte importantă atât pentru cetățenii Moldovei, cât și pentru cei ai Rusiei.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Este posibil ca imaginea să conţină: text

loading...

Comments are closed.