Politic

(Doc) Scrisoarea a 28 de președinți de raioane, către oficialii UE. Ei atacă Rezoluția Parlamentului European

Pinterest LinkedIn Tumblr

28 din cei 32 de președinți de raioane din R. Moldova au semnat o scrisoare adresată lui Antonio Tajani, preşedinte al Parlamentului European, Donald Tusk, preşedinte al Consiliului European, Jean-Claude Juncker, preşedinte al Comisiei Europene, liderilor grupurilor politice din Parlamentul European, dar şi ambasadorilor acreditați la Chișinău, în care critică Rezoluția aprobată de Parlamentul European pe 5 iulie curent, în care se recomandă suspendarea finanțării europene pentru republica noastră, ca urmare a invalidării alegerilor din Chișinău.

„Suntem nedumeriți și dezamăgiți că o rezoluție recent votată în Parlamentul European, examinată la propunerea unor lideri ai opoziției extraparlamentare din republica noastră, a formulat recomandarea de suspendare a asistenței macrofinanciare pentru R. Moldova”, își încep scrisoarea conducătorii autorităților locale de nivelul doi.

Aceștia cataloghează votul deputaților din PE drept o poziție părtinitoare și o abordare superficială a problemei: „Este nedrept ca o decizie judecătorească, luată în mod legal la Chișinău, să pună sub semnul întrebării deschderea UE față de procesele de europenizare ce au loc la noi în republică”, continuă președinții de raioane, reuniți în „Asociația consiliilor raionale din R. Moldova”.

Semnatarii scrisorii susțin că proiectele de menire socială și infrastructură, demarate în R. Moldova cu sprijinul UE, ar fi acum în pericol din cauza unor politicieni responsabili, acuzând opoziția că nu a mers niciodată să discute cu ei despre problemele din raioane.

„Suntem convinși că, până la urmă, cugetul și conștiința vor prevala, iar deciziile Comisiei Europene vor fi luate punând în prim-plan interesele comunității locale și ale cetățenilor din R. Moldova. Considerăm inacceptabilă condiționarea susținerii europene, inclusiv financiare, de derularea unor procese care nu pot fi și nu trebuie condiționate de factorul politic”, își încheie scrisoarea președinții de raioane.

Douăzeci și șapte din cei 32 de președinți de raioane din R. Moldova au semnat o scrisoare adresată lui Antonio Tajani, preşedinte al Parlamentului European,

primarii din moldova, presedintii de raioane, integrare europeana, pdm, guvernul filip

loading...

Comments are closed.