DOC // Sergiu Sîrbu obligă Președinția să-i prezinte explicații privind interdicția de a participa la ședința CSS

Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică, membru din oficiu al Consiliului Suprem de Securitate, Sergiu Sîrbu, cere explicații de la Președinție, după incidentul de săptămâna trecută când, în mod abuziv, i s-a interzis accesul la ședința acestei structuri, transmite formațiunea.

Sergiu Sîrbu a transmis un demers în adresa Președinției în care menționează că a fost invitat la ședința Consiliului din 26 februarie, după care, în dimineața aceleiași zile, cu puțin timp înainte de ședință, i-a fost transmis un mesaj, prin e-mail, în care i s-a sugerat să se abțină de la prezența la ședință întrucât „au fost semnalate situații care generează un potențial conflict de interese în raport cu persoana sa. De asemenea, Maia Sandu a declarat ulterior că ar fi existat un conflict de interese în privința subiectului legat de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

În acest context, Sergiu Sîrbu cere să i se prezinte acte care ar confirma că Autoritatea Națională de Integritate a fost informată despre presupusa situație de conflict de interese, așa cum prevede legea și cum a soluționat autoritatea respectivă potențialul conflict.

Totodată, Sergiu Sîrbu cere să i se explice de ce i s-a interzis accesul la întreaga ședință, dacă potențialul conflict de interese viza doar un subiect de pe agendă.

În cazul în care Președinția nu a informat ANI, așa cum prevede legea, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică, membru din oficiu al CSS, cere să-i fie prezentate toate actele, înscrisurile examinate și procesul-verbal al ședinței Consiliului din 26 februarie.

Amintim că Sergiu Sîrbu a fost bruscat și i-a fost interzis accesul la ședința CSS, convocată vinerea trecută de președintele Maia Sandu. Asta în pofida faptului că a fost invitat la ședință și că legea îl obligă să participe la o astfel de întrunire. Urmare a acestui incident, deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” și cei ai Partidului „ȘOR” consideră că asistăm la o încălcare gravă a principiului separării puterilor în stat, la o tentativă clară de subminare a autorității Parlamentului și alunecăm treptat în dictatură, fapt care ar trebui să îngrijoreze întreaga societate.

Ar putea fi o imagine cu textNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Total
0
Shares
Total
0
Share