Politic

DOC // Slusari: Matematica scumpirilor la motorină nu este clară pentru mine

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandr Slusari, lider PPDA, directorul executiv al AO Forța Fermierilor:

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Matematica scumpirilor la motorină nu este clară pentru mine.

În primul document atașat puteți vedea dinamica prețurilor la țiței marca Brent în ultimele 14 zile. Se atestă creșterea cumulativă cu aproximativ 5 %.

Alături este evoluția prețurilor la motorina la noi în țară în conformitate cu deciziile ANRE. În 2 săptămâni dieselul s-a majorat cu 3,62 lei per litru sau cu peste 13 %. Apropo, la benzină proporția scumpirii corespunde cu trendul internațional.

Vă amintesc că acces la cotațiile Plats are doar această instituție „independentă” ANRE, așa și nereformată de Alaiba, care este finanțată oficial de companiile petroliere din Moldova. Majoritatea directorilor au fost numiți după criteriul loialității lui Plahotniuc. Două zile în urmă au pornit chipurile controale inopinate la petroliști și văd că undeva s-au oprit în oficiile lor.

Dacă guvernare nu a fost capabilă în 11 luni să schimbe niște prieteni lui Leancă și Ghimpu, desemnați în perioada statului capturat, poate este cazul ca în timpul stării de urgență Comisia Situații Excepționale măcar să controleze corectitudinea modificării prețului la carburanți?

loading...

Comments are closed.