DOC // Soluțiile lui Usatîi pentru evacuarea cetățenilor Republicii Moldova din Israel

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a propus autorităților câteva soluții urgente pentru a organiza evacuarea cetățenilor Republicii Moldova aflați în Israel, în primul rând celor din zonele cu risc sporit.

Soluția nr. 1: Plafonarea prețurilor la biletele de avion sau recuperarea parțială a costului acestora, din Fondul de Rezervă a Guvernului.

Soluția nr. 2: Оrganizarea curselor charter la prețul de cost.

Soluția nr. 3: Organizarea și detașarea unui grup special din Republica Moldova în care să fie incluși salvatori, polițiști, alți specialiști voluntari pentru a evacua cetățenii Republicii Moldova din zona de risc.

„Sunt zeci de mii de cetățeni aflați acolo. Sunt femei singure, nu sunt în Tel-Aviv, ci în zone cu risc sporit, care deja au fost și continuă să fie atacate. Înțeleg că Ambasada n-are acest grup operativ, că n-au capacitățile necesare, atunci lăsați-mă să mă ocup eu și nu îmi puneți bețe în roate”, a spus Usatîi într-un live.

El a mai a anunțat că a fost creat un grup pe Telegram unde oamenii aflați în Israel se pot adresa după ajutor: https://t.me/israelacasa

Liderul Partidului Nostru a adresat în acest context o scrisoare Comisiei Pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în care a chemat autoritățile, dar și toate partidele, să fie solidari pentru a organiza întoarcerea cetățenilor noștri aflați în Israel.

„Dacă pentru a organiza întoarcerea concetățenilor noștri este necesară deplasarea mea în Israel, sunt gata s-o fac imediat, asumându-mi toate riscurile unei astfel de călătorii”; a afirmat Renato Usatîi.

Total
0
Shares
Total
0
Share