(doc) Ultima oră! Maia Sandu a depus cererea de DEMISIE

Maia Sandu, PAS, ACUM, Platforma DA, Gheorghe Petic, ședința de judecată Gheorghe Petic, cine este Gheorghe Petic, Protest în susținerea lui Gheorghe Petic, violator, Năstase desre petic, lista blocului ACUM pentru parlamentare, condițiile în care este deținut Gheorghe Petic

Premierul Maia Sandu a depus astăzi cererea de demisie din funcția de deputat, anunțul a fost făcut de către șeful Executivului cu puțin timp în urmă, prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Maia Sandu a scris că din cauza sistemului mixt, datorită căruia a ajuns deputat pe circumscripția 50, o perioadă anumită, numărul de deputați va fi unul mai mic de 101, cum prevede Constituția.

Maia Sandu a promis că în curând va anula sistemul mixt și se va reveni la sistemul proporțional, care la rândul său la fel va fi modificat. Cu toate acestea, Maia Sandu nu a spus prin ce modalitate va fi suplinit numărul de 101 deputați, atâta timp cât ea, Andrei Năstase au fost aleși pe circumscripții uninominale.

În același timp, Andrei Năstase a dat de înțeles că nu dorește să se despartă de fotoliul de deputat, spunând că este gata să combine ambele funcții, spunând despre exemplul României, unde deputații aleși ca miniștri nu pierdeau locul în Legislativ.

Total
0
Shares
Total
0
Share