Politică

DOC // Un deputat întreabă CEC-ul cât ar costa organizarea eventualelor alegeri parlamentare anticipate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liviu Vovc, deputat PPDA, a solicitat CEC-ul să-l informeze cât ar costa organizarea eventualelor alegeri anticipate, dorite de unele partide politice și de Maia Sandu, informează Telegraph.md

În declarația sa, Vovc spune că PPDA este pentru organizarea unor alegeri parlamentare anticipate, iar solicitarea de astăzi este pentru a evita “surprizele”.

“În ultima perioadă în spațiul public s-a discutat intens despre necesitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate cât mai rapid.

Platforma DA consideră că actualul Parlament nu reprezintă voința cetățenilor și e nevoie de un nou Parlament cu mai mulți deputați responsabili.

Cu toate că încă nu este clar care va fi procedura provocării alegerilor anticipate, este evident faptul că acest lucru este dorit de cetățeni și noi vom insista pe provocarea lor.

Iar pentru că privim problema per ansamblu, pentru a nu avea suprize ulterioare, am solicitat astăzi Comisiei Electorale Centrale să ne comunice costurile organizării alegerilor parlamentare anticipate, termenul limită înainte de alegerile anticipate când ar trebui să fie demarate acțiunile pentru asigurarea bunei organizări a procesului dar și dacă dispune de aceste surse financiare în bugetul instituției”, a transmis deputatul.

Amintim că pentru alegerile parlamentare din 2019, organizate în baza sistemului mixt, CEC a aprobat cheltuieli în sumă de 110 milioane de lei.

loading...

Comments are closed.