Actual

DOC // Un șef din cadrul CNA susține că este filat și amenințat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful organului de urmărire penală din cadrul CNA, Eugeniu Rurac, cel care ar investiga cazuri de corupție mare în Republica Moldova, susține că este filat și amenințat.

Într-un denunț pe care Rurac l-a depus la PCCOCS, și în posesia căruia a intrat și redacția REALITATEA.MD, ofițerul declară că în ultima perioadă a fost lansată o campanie mediatică, scopul căreia este de a-l denigra și de a-l intimida.

Rurac se referă la fotografiile, publicate pe mai multe canale de Telegram, în care el urcă într-un automobil de lux.

”Întâmplător sau nu, concomitent plasării mesajelor toxice, prin intermediul canalului de telegram PAPUSARII (…) am primit un mesaj de amenințare (…) cu următorul text ”Женя. Сбавь газ по делу ИШ. Ты уже переходишь линии”, se arată în denunțul lui Rurac.

Eugen Rurac susține că prin acest mesaj i-a fost sugerat să tergiverseze investigarea dosarului privind finanțarea ilegală a Partidului ȘOR.

În denunțul lui Rurac se mai precizează că persoanele, care l-au filat și l-au fotografiat sunt apropiații unor judecători, pe care el i-a investigat pentru cazuri de corupție, dar și actuali și foști șefi SIS. Drept urmare, ofițerul CNA cere intentarea unui dosar penal pe acest caz și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Precizăm că anterior mai multe canale de telegram, dar și unele site-uri au publicat fotografii în care apare Eugen Rurac, urcând la volanul unui automobil de lux.

Solicitat de REALITATEA.MD, Rurac a explicat că automobilul îi aparține fratelui său, iar atunci când era fotografiat, el ieșea de la spitalul de urgență.

Totodată, Eugeniu Rurac a declarat că filajul său este o acțiune ilegală, care se pedepsește penal. Rurac a mai precizat că aceste acțiuni constituie o infracțiune de amestec în înfăptuirea justiției și de fiecare dată, când el și familia sa vor fi amenințați, acesta se va apăra pe cale legală.

loading...

Comments are closed.