Social

(doc) Va scăpa basma curată? Urmărirea penală a lui Ghenadie Valuță a fost oprită. Cum explică Procuratura?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urmărirea penală împotriva preotului Ghenadie Valuță a fost astăzi oprită. Clericul care a devenit cunoscut după ce a fost filmat cu târa un câine legat de mașină în raionul Anenii Noi, se pare că va scăpa basma curată.

Acesta a postat cu aproximativ o oră în urmă, documentele de la Procuratura Anenii Noi, conform căreia, se ia decizia de a refuza pronirea unei urmăriri penale pe cazul dat, cu clasarea procesului penal, deoarece acțiunile lui Ghenadie Valuță, nu sunt prevăzute de legea penală ca infracțiune.

În documentul postat de către Ghenadie Valuță, există un extras din actul de examinare și constatare clinică a stării animalului. Astfel, în urma unei examinări, s-a constatat că starea clinică a animalului este una satisfăcătoare.

Amintim că în data de 21 iulie, Ghenadie Valuță a fost filmat cu târa câinele legat de automobil. Specialiștii spuneau că patrupedul avea la moment răni la picioare, iar de unul șchiopăta.

De menționat că Valuță se numără printre finanțatorii campaniei electorale a lui Igor Dodon pentru prezidențiale. Preotul ar fi oferit suma de 50.000 de lei. Totodată, Valuță este autorul unei emisiuni religioase de la postul de televiziune NTV Moldova, afiliată socialiștilor.

loading...

Comments are closed.