Alte știri

(doc) Veteranii războiului de INDEPENDENȚĂ au depus o sesizare la Procuratura Generală în care Igor Dodon este acuzat de trădare de Patrie!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Asociația Obștească „Credință Patriei”, condusă de către veteranul războiului de pe Nistru, Ghenadie Cosovan, a depus o sesizare la Procuratura Generală, privind acțiunile de trădare de patrie a cetățeanului Igor Dodon, în conformitate cu înregistrările video, ce au apărut ieri în mass media.

Sesizarea depusă de către veteranii războiului de pe Nistru, este făcută în baza mai multor înregistrări video apărute în spațiul pulbic la data de 08.06.2019, în care cetățeanul Igor Dodon, care exercită funcția de președinte al Republicii Moldova, la solicitarea și condiționarea Federației Ruse, declară că încearcă să determine reprezentanții Partidului Democrat, să întreprindă mai mult acțiuni anticonstituționale, îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

În sesizare se spune că, conform declarațiilor lui Igor Dodon, acțiunile acestuia urmăreau scopul de federalizare a Republicii Moldova, oferirea unei autonomii largi legislative și executive a Transnistriei, subordonarea și transmiterea controlului asupra instituțiilor de securitate națională către exponenți dependenți de Federația Rusă.

Astfel, este evident că acțiunile lui Igor Dodon se încadrează în elementele componente a infracțiunii prevăzute de articolul 337 al Codului Penal „Trădare de Patrie”.

Articolul 337. Trădarea de Patrie
(1) Trădarea de Patrie, adică fapta săvîrşită intenţionat de un cetăţean al Republicii Moldova în dauna suveranităţii, inviolabilităţii teritoriale sau a securităţii de stat şi a capacităţii de apărare a Republicii Moldova, prin trecerea de partea duşmanului, spionaj, divulgare a secretului de stat unui stat străin, unei organizaţii străine sau reprezentanţilor lor, precum şi acordarea de ajutor unui stat străin la înfăptuirea activităţii duşmănoase împotriva Republicii Moldova, se pedepsesc cu închisoare de la 12 la 20 de ani.

În baz celor expuse, veteranii din A.O. „Credință Patriei” solicită examinarea acțiunilor cetățeanului Igor Dodon prin prizma prevederilor legislației penale și întreprinderea măsurilor care se impun pentru atragere la răspundere a acestuia.

loading...

Comments are closed.