Politic

Document secret ajuns în presă: Schema de finanțare a Open Dialog din bani spălați de ruși!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reporterii Deschide.MD au obținut schema din raportul SECRET prezentat în Parlamentul Republicii Moldova. Aceasta se referă la finanțarea fundației Open Dialog (Polonia) prin intermediul schemei de spălare de bani cunoscută drept Laundromat.

Amintim că prin „Laundromatul rusesc” au fost spălate aproximativ 22 de miliarde de dolari din Rusia prin sistemul bancar și sistemul judecătoresc din Moldova. Schema a activat în perioada 2010-2014 și a foost coordonată de Veaceslav Platon. Provenienţa banilor era diversă, de la spălări de bani, până la contabilitate neagră și contrabandă.

Fundația Open Dilaog, condusă de Ludmila Kozlovska, este acuzată de Parlament pentru imixtiunea în politica internă a Republicii Moldova prin finanțare ilegală a unor partide de opoziție. De menționat, că această fundație este acuzată de acțiune subversive la adresa securității naționale și în alte state din UE.

Ședința Parlamentului poate fi urmărită live AICI.

Document secret, ajuns în presă, Schema din raportul Open Dialog prezentat în Parlament, ludmila kozlovska, maia sandu, pas da, natalia morari

loading...

Comments are closed.