Dodon: Corupția ar fi motivul pentru care care Guvernul PAS nu a reușit să efectueze un audit la Moldovagaz

Corupția ar fi motivul pentru care care Guvernul PAS nu a reușit să efectueze un audit la Moldovagaz, așa cum a convenit cu partea rusă. Acuzațiile au fost aduse de către ex-președintele țării, Igor Dodon. În cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune, Dodon a precizat că reprezentanții guvernului ar fi cerut șpagă de la companiile de audit pentru a câștiga licitația.

“Ei nu au făcut audit deoarece nu au vrut. Eu cunosc detalii, ei nu au vrut să îl facă. Ei nu au găsit companie care să facă audit pentru că au cerut “otkat” pentru acest audit. Au vrut să le fie achitat peste un milion de dolari și să le dea otkat. Companiile serioase au spus că ei așa nu lucrează. Cunosc detalii la acest subiect, pentru că se discută intens în piață. Apropo, acum corupția este și mai mare, decât în perioada lui Plahotniuc”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că potrivit protocolului semnat de Republica Moldova cu Gazprom, guvernul de la Chișinău urma să efectueze un audit la Moldovagaz până în data de 1 mai. Chișinăul nu și-a îndeplinit obligațiunile, motivând asta prin faptul că din cauza războiului din Ucraina companiile nu vor să vină în țara noastră.

Total
0
Shares
Total
0
Share