Alte știri

Dodon, despre alegerile din vară: „Am mari dubii că se va reuși pe 11 iulie”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon, spune că „are mari dubii” în legătură cu data alegerile parlamentare anticipate, adiă 11 iulie curent, așa cum este stabilit în decretul privind dizolvarea Legislativului, care a fost semnat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, scrie tv8.md

„Alegerile parlamentare anul curent sunt inevitabile. Vor avea loc pe 11 iulie sau nu vom vedea. Noi suntem gata și pe 11 iunie și 11 iulie. Am mari dubii că se va reuși pe 11 iulie. Eu rămân pe poziția că Maia Sandu s-a grăbit când a dizolvat Parlamentul. Va conștientiza. În timpul viitor va crește numărul de cazuri de COVID-19”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii sale publicată în această dimineață pe Facebook.

Totodată, Dodon s-a referit și la subiectul finanțării alegerilor anticipate, spunând că „să iei toți banii din rezerva de stat, suntem într-o perioadă de incertitudine, două luni campanie electorală, pe urmă încă trei luni până se formează Guvernul, o lună și jumătate până se creează majoritatea parlamentară. Adică patru luni noi suntem în perioadă de incertitudine și să scoți toți banii din rezerva de stat în situația de incertitudine cred că este o greșeală”.

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest sens, pentru organizarea și desfășurarea scrutinului au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 de mii de lei.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.