Politic

Dodon, despre revenirea lui Gațcan în Parlament: „Un gest omenesc”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Un gest frumos, omenesc”. Este părerea președintelui Igor Dodon despre revenirea lui Ștefan Gațcan în Legislativ, transmite Telegraph.md, cu referire la Agora.md

Șeful statului a declarat că nu a vorbit cu parlamentarul despre mișcările din ultima vreme, însă a ținut să menționeze că este „o premieră când un deputat care pleacă a revenit”.

Mai mult, Dodon consideră că deblocarea situației din Parlament este, într-o oarecare măsură, meritul lui Gațcan.

„Îi place cuiva, nu-i place, îl critică, dar el a făcut un gest omenesc în situația aceasta. Atunci când erau blocate pensiile, majorarea salariilor la medici de către așa numita opoziție, această coaliție informală, el a găsit curajul într-o situație nu atât de simplă. A revenit pentru a debloca situația. Este un gest frumos, omenesc”, a declarat președintele în cadrul emisiuniii „Puterea a patra” de la N4.

„În premieră, în politica moldovenească, un deputat care declară că pleacă a revenit și eu cred că lucrul ăsta este foarte important. Nimeni din partidele din care au plecat deputați și au plecat mulți, nu au reușit să convingă niciun deputat să revină înapoi”, a mai menționat Dodon.

Chiar și așa, Igor Dodon a afirmat că „unii deputați iau decizii stranii”, iar ceea ce se întâmplă în Legislativ este „jalnic”.

„Câteodată unii deputați iau decizii stranii și asta este pe obrazul lor. Să comentez mișcarea fiecărui deputat, nu este funcția președintelui să se implice. Ceea ce se întâmplă în Parlament cu plecările acesta este jalnic și sunt ferm convins că majoritatea cetățenilor care ne privesc vor că acest Parlament să plece cât mai devreme din istorie. Eu cred că acest Parlament este compromis”, a mai adăugat Igor Dodon.

Citește și: DECLARAȚIE // Scopul adevărat al lui Vlad Plahotniuc este să controleze din nou instituțiile statului

loading...

Comments are closed.