Politic

Dodon explică de ce Putin n-a venit niciodată în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

De când a devenit președintele RM, Igor Dodon a efectuat mai multe vizite în Federația Rusă, unde a avut întreveri cu președintele de la Kremlin. Însă Putin n-a venit niciodată în Republica Moldova să se vadă cu omologul său de la Chișinău. Cum explică Dodon această situație jenantă?

Igor Dodon spune că anul 2018 nu este unul potrivit pentru venirea lui Putin în Republica Moldova.

„Acum e campanie electorală, cum să vină? Să vină în campanie electorală să facă agitație electorală? Eu consider că anul 2019 ar fi un an bun pentru venirea președintelui Federației Ruse în Republica Moldova. În an electoral să vină aici și să spună cineva că face campanie pentru un partid. Opinia mea este că e binevenit în orice moment să vină”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Chiar dacă Putin „nu are timp” să vină la Chișinău, totuși Dodon se mulțumește cu o posibilă venire a lui Lavrov, ministru rus de Externe.

„La ei se termină alegerile în martie, inaugurarea președintelui e în mai, apoi au campionatul lumii la fotbal, iar în septembrie la noi începe campania pentru alegerile parlamentare, de aceea nu reușim. Noi am lansat o inițiativă de organizare a unei conferințe internaționale pe subiectul neutralității Republicii Moldova la Chișinău. Noi depunem eforturi de a-l avea în calitate de oaspete și speaker pe Serghei Lavrov”, a spus Dodon.

Telegraph.md amintește că, deși oficial Moscova recunoaște suveranitatea Republicii Moldova, totuși militarii ruși continuă să staționeze ilegal în stânga Nistrului.

loading...

Comments are closed.