Dodon îl critică pe Ceban: A făcut o greșeală că s-a schimbat la 180 de grade și s-a făcut pro-european

Liderul informal al PSRM, Igor Dodon, a vorbit în cadrul emisiunii Morari.live din această săptămână, despre proiectul politic anunțat de Ion Ceban. Dodon a amintit cum a ajuns Ceban candidatul PSRM la funcția de Primar la municipiului Chișinău și a declarat că Ceban a greșit când s-a declarat ca fiind pro-european.

“Eu cred că asta e o greșeală. Ei toți speră că e tare la modă să fii pro-european. Vedeți sondajele, cum scade încrederea în vectorul european pe timpul guvernărilor pro-europene. Întâi Filat a fost, pe timpul lui vectorul pro-european a avut cea mai mare scădere.”, a spus Dodon.

Igor Dodon a mai declarat că ratingul lui Ion Ceban se datorează faptului că e Primar de Chișinău. Liderul informal al PSRM a amintit cum a ajuns Ceban candidatul partidului la funcția de Primar al capitalei.

“Așa a fost și în cazul lui Urecheanu, care a putut să promoveze un partid în Parlament împotriva lui Voronin, Chirtoacă, care nu avea nicio organizație de partid în teritoriu, dar a trecut în Parlament cu 10 deputați. Primarul General în orice formulă este jucător la nivel național. Primarul General în orice formulă e și jucător la nivel național. În 2015 le-am spus lui Ceban, Batrîncea și Greceanîi, care erau deputați, că unul din voi trebuie să rămână în CMC ca președinte al fracțiunii, pentru că el va fi candidatul nostru la funcția de Primar. Batrîncea și Greceanîi au refuzat, dar Ceban a acceptat, a spus că își asumă riscurile și lasă mandatul de deputat”, a explicat Dodon.

Dodon a mai adăugat că totuși nu regretă că l-a susținut la funcția de Primar al Chișinăului.

“Nu sunt de acord cu schimbarea la 180 de grade a schimbării pe mai multe subiecte, inclusiv geopolitice. Noi împreună am promovat în 2014 istoria și limba moldovenească, parteneriatul cu Rusia. Eu nu le accept pentru că consider că trebuie să fii consecvent.”, a mai spus Igor Dodon.

Total
0
Shares
Total
0
Share