Politică

Dodon: Inițiativele sociale ale PSRM, votate de Parlament, sunt în interesul oamenilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele PSRM, Igor Dodon, a salutat inițiativele sociale votate de Parlament la propunerea deputaților socialiști. Dodon a declarat că aceste legi sunt orientate exclusiv spre susținerea cetățenilor. Este vorba despre compensarea cheltuielilor la consumul de electricitate pe perioada stării de urgență pentru toți consumatorii casnici, majorarea salariilor la medici cu 40% din 01 iulie.

Totodată, Dodon a apreciat inițiativa deputaților PSRM care prevede acoperirea datoriilor la salarii pentru angajații CFM.

”CFM nu poate face față de una singură. Trebuie să o ajutăm din buget. Altă cale nu există, pentru că în ultimii 10 ani CFM a fost furată de 1,5 miliarde de lei”, a declarat Dodon.

Președintele PSRM a salutat și proiectul de lege cu privire la anularea examenelor de bacalaureat, în condițiile în care o bună parte a orelor în acest an de studii s-au desfășurat online, iar la sfârșitul lunii mai- începutul lunii iunie specialiștii anunță o escaladare a numărului de infectări cu COVID.

În context, Dodon a numit speculații comentariile potrivit cărora examenele se doresc a fi anulate pentru că cel mai mare fiu al său absolvește în acest an liceul.
”Băiatul meu învață foarte bine. De la câteva examene, engleză, a fost eliberat. Se pregătește să-și facă studiile în China. Pentru mine a fost ceva extraordinar”, a declarat președintele PSRM.

Fracțiunea parlamentară PSRM propune și în acest an ca să fie aplicată practica anului trecut, astfel încât notele de absolvire a liceului să fie calculate din media pe ultimii trei ani de studii. De asemenea, proiectul prevede susținerea opțională a examenelor de bacalaureat pentru liceenii care intenționează să-și continue studiile în instituțiile de învățământ superior de peste hotare. Acest mecanism urmează să fie elaborat de comun acord cu Ministerul Educației.

loading...

Comments are closed.