Politic

Dodon: Statul trebuie să le ofere tuturor cetățenilor compensații la gaz! Spînu: Nu la toți!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Gavrilița se inspiră de la PSRM. Recent liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat că fracțiunea pe care o reprezintă va înainta un proiect de lege privind compensarea facturilor la gaz, scrie primul.md

“Un consumator cheltuiește, în medie, 200-300 cubi de gaz pe lună. Avem 700 mii de consumatori. Propunem să compensăm primii 100 de cubi pentru toți consumatorii. Ce înseamnă asta? Pentru primii 100 cubi, cât cheltuie de obicei un consumator ca tariful să nu crească”, a declarat Igor Dodon.

Inițiativa a fost preluată de către guvernarea PAS. Luni, în cadrul unei emisiuni TV, vicepremierul Andrei Spînu a recunoscut că tariful la gaz va crește și a spus că statul va oferi subvenții, dar nu la toți.

”Guvernul va veni cu un pachet de subvenții. Și pachetul va fi unul mai generos pentru cei mai vulnerabili. Cei care au un consum mai mare, credem noi că au și venituri mai mari și-și permit aceste majorări”, a spus Spînu.

Amintim că Republica Moldova a prelungit contractul cu Gazprom doar pentru o lună, la un preț de 790 de dolari, de șase ori mai scump decât în aceeași perioadă a anului trecut.

loading...

Comments are closed.