Doi bărbați au fost reținuți pentru facilitarea și organizarea traversării ilegale a frontierei de stat

Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord, au reținut doi bărbați, bănuiți de facilitarea și organizarea trecerii ilegale a frontierei din România spre Republica Moldova, prin punctul de trecere Leușeni, în schimbul sumei de 4000 euro.

Cei doi au pretins că au influență asupra angajaților din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, astfel încât persoana solicitantă să intre în țară fără ca să fie înregistrată în baza de date relevantă. Motivul fiind că acesta era anunțat în căutare într-un dosar penal pentru escrocherie, bănuiții primind suma de bani în două tranșe.

În cadrul audierilor, persoanele implicate în activitatea ilegală și-au recunoscut vinovăția și colaborează în vederea elucidării tuturor circumstanțelor. Iar, în privința persoanei care a solicitat comiterea acestei infracțiuni, va fi pornită urmărirea penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Operațiunea a fost desfășurată de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și ai Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a MAI, în coordonare cu procurorii PCCOCS.

Total
0
Shares
Total
0
Share