Social

Doi bărbați din Camenca riscă până la 10 ani de închisoare pentru furt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor speciale de investigație au reținut doi indivizi care au furat un automobil. Aceștia s-au dovedit a fi în vârstă de 37 și 42 ani, originari din r. Camenca.

Polițiștii au fost alertați de către un locuitor a com. Dobrogea mun. Chișinău, comunicând că de pe teritoriul unei întreprinderi a fost răpit automobilul de marca ,,Mercedes Benz”. La fața locului s-a deplasat grupa operativă și grupa specializată pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Bărbatul în vârstă de 37 de ani a declarat forțelor de ordine că a parcat unitatea de transport pe teritoriul întrepriderii în noaptea de 16 octombrie, iar dimineață când a venit nu a mai găsit automobilul. Suma prejudiciului constituie 200 000 lei.

Polițiștii imediat au dispus măsuri speciale de investigație pentru depistarea automobilului cât și a făptașilor care au comis răpirea unității de transport. Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către polițiști automobilul  a fost depistat în sectorul Buiucani, iar în automobil suspecții în comiterea infracțiunii.

Indivizii au fost escortați la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au pătruns pe teritoriul întreprinderii unde au vazut unitatea de transport și profitând că nu este nimeni, aceștia au furat automobilul părăsind locul comiterii infracțiunii. Aceștia nu sunt la prima abatere anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al DP mun. Chișinău și cercetați penal  pentru   ,,Furt”, iar conform legislației aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

  •  Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.
  • Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.
  • Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.
loading...

Comments are closed.