Doi bărbați riscă până la 7 ani de închisoare, după ce au împușcat dintr-o armă ilegală pe o stradă din capitală

În dimineața de 11 iulie, ora 04:30, Inspectoratul de Poliție a sec. Ciocana a fost sesizat prin intermediul serviciului 112, precum că pe str. G.Latină, se aud împușcături. La fața locului imediat s-a deplasat un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă, grupa operativă a IP Ciocana, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

La locul faptei polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 25 ani, care a comunicat că doi indivizi au efectuat o împușcătură în plan vertical și una în direcția lui, după care au fugit de la fața locului.

Tânărul a mai comunicat polițiștilor că, în timp ce se deplasa pe stradă cu prietena, cei doi fiind în stare de ebrietate au început a striga cuvinte necenzurate, în adresa lor, ulterior între tânăr și cei doi s-a iscat un conflict, iar unul din indivizi a scos arma și efectuat împușcăturile.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală conform art. 287 Cod Penal ,, Huliganism”

Acțiunile suspecților au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În cadrul acțiunilor întreprinse de polițiști și procurori, suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți. Aceștia sau dovedit a fi cu vârstele de 31 și 33 de ani, locuitori ai capitalei, cu antecedente penale. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina și predat arma din care a fost efectuată împușcăturile. Arma aparține la unu dintre suspecți și era deținută ilegal.

Conform legislației în vigoare bărbații riscă privare de libertate pentru un termen de la 3 la 7 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share