Doi cetățeni străini, documentați după ce au încercat să-i mituiască pe polițiștii de frontieră

Acum o zi, doi cetățeni străini au încercat să dea mită polițiștilor de frontieră din SPF Valea Perjei, după ce a fost stabilit că unul dintre ei a traversat ilegal frontiera de stat.

În primul incident, aflată în misiune de supraveghere a frontierei de stat, patrula mobilă a oprit în trafic un mijloc de transport, în care se aflau doi cetățeni ucraineni și un conațional. În timpul verificărilor de rigoare, unul din cei doi străini a încercat să corupă angajatul Poliției de Frontieră ca ultimul să nu documenteze cazul pe săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Fiind preîntâmpinat de răspunderea penală pentru fapta sa, ultimul a insistat propunând mită în mărime de 100 EUR cu solicitarea de a le permite să-și continue deplasarea.

În al doilea caz, ca o continuare a acțiunilor de cercetare a ilegalității comise, unui alt angajat al Poliției de Frontieră cu funcție de conducere i-a fost propusă mijloace financiare, în mărime de 100 dolari, pentru a înceta investigațiile.

Astfel, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au denunțat cazurile de corupere activă la Centrul Național Anticorupție, care continuă documentarea cazurilor, în conformitate cu prevederile art.325 Cod Penal al RM.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, persoanele se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share