Social

Doi concubini au fost condamnați la pușcărie: Vindeau droguri prin intermediul aplicațiilor electronice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi concubini au fost condamnați la închisoare, fiind acuzați de comercializarea drogurilor. Bărbatul a primit o pedeapsă de 5 ani de pușcărie, iar femeia 4 ani și 8 luni.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstrat în instanța de judecată vinovăția celor doi în comercializarea drogurilor prin intermediul aplicațiilor electronice.

În cadrul urmării penale, iar ulterior în procesul cercetării judecătorești s-a constatat că o parte din mijloacele financiare obținute din realizarea drogurilor de către condamnați erau „investite” în diferite articole confecționate din aliaje de aur și argint.

În urma perchezițiilor efectuate de către organul de urmărire penală au fost depistate 88 articole cu greutatea totală de peste jumătate de kg, evaluate la suma de 131 698,57 lei.

Prin urmare, la pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus confiscarea specială în beneficiul statului, a bijuteriilor ridicate ca bunuri rezultate din infracțiune. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, în termen de 15 zile.

Acuzatorii de stat din cadrul PCCOCS vor contesta cu apel sentința, pe motiv de ilegalitate în procesul de aplicare a pedepsei în privința bărbatului, deoarece nu s-a ținut cont de faptul că infracțiunea a fost comisă în stare de recidivă periculoasă.

loading...

Comments are closed.