Doi delfini beluga din Harkov au fost evacuați în Spania prin Aeroportul Chișinău. Detalii despre operațiunea pregătită timp de un an

Astăzi, după un drum lung de 16 ore din Harkov, Ucraina, Aeroportul Internațional Chișinău a facilitat trecerea blândă a doi delfini beluga cu direcția Valencia, Spania. Aceștia au fost însoțiți pe tot parcursul călătoriei de veterinari, reprezentanți ai Delfinariului din Ucraina și reprezentanți ai Oceanariumului din Valencia.

”Ținând cont de mărimea lor, căutarea unui habitat potrivit și pregătirile pentru transport au durat aproape un an. În timpul transportului, apa a fost schimbată de câteva ori și răcită la o temperatură confortabilă pentru această specie de mamifere.

Delfinii, numiți Plombir (16 ani/5 m) și Snejka (8 ani/4 m), călătoresc spre o viață mai bună, urmând să-și trăiască restul vieții în Oceanariumul din Valencia, cel mai mare din Europa în ceea ce privește dimensiunile sale. Această specie este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite datorită coloritului complet alb și a expresiei faciale foarte drăguțe. Le dorim să ajungă cu bine și în liniște la destinație”, a transmis AIC.

Amintim că în Ucraina are loc un război sângeros pornit de Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.

Total
0
Shares
Total
0
Share