Alte știri

Doi jurnaliști francezi au fost arestați în Venezuela pentru articolele „denigratoare” la adresa statului sud-american

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi jurnaliști din Franța au fost arestați în Venezuela în legătură cu relatările despre criza politică din statul sud-american. Ambasada Franței la Caracas a luat măsuri pentru eliberarea celor doi.

Confirmăm arestarea a doi dintre compatrioţii noştri în Venezuela. Ambasada noastră a cerut protecţia consulară în conformitate cu Convenţia de la Viena şi în special dreptul de acces”, a precizat o sursă diplomatică franceză, potrivit Libertatea.ro

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro se află într-o dispută cu președintele Parlamentului, Juan Guaido, care s-a autoproclamat, pe 24 ianuarie, președinte interimar al Venezuelei, la trei săptămâni după ce a fost ales președinte al Parlamentului venezuelean. Declarația lui a fost salutată de o mulțime de protestatari, dar și de lideri mondiali, printre care și Donald Trump.

Jur să îmi asum oficial competenţele executivului naţional ca preşedinte în exerciţiu al Venezuelei pentru a ajunge (…) la un guvern de tranziţie şi pentru a obţine alegeri libere”, a spus Juan Guaido de la tribună.

Situația a devenit tensionată în țară după anunțul său. Zeci de mii de venezueleni au ieșit pe străzi, iar 40 de persoane și-au pierdut viețile în confruntările cu forțele de ordine care îl susțin în continuare pe Nicolas Maduro.

loading...

Comments are closed.