Alte știri

Doi minori cu vârstele de 15 și 17 ani, reținuți pe urme fierbinți pentru răpirea unui automobil

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi minori cu vârstele de 15 și 17 ani, locuitori a capitalei, au fost reținuți pe urme fierbinți de către un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru răpirea unui automobil. Aceștia nu sunt la prima abatere, anterior mai fiind implicați în comiterea infracțiunilor de acest gen.

În noaptea de 15 martie, polițiștii au receptat informația de la serviciul 112, precum că de pe str. Pandurilor, a fost răpit automobilul ,,Toyota Rav 4”. Echipajul imediat s-a deplasat la fața locului, pentru stabilirea circumstanțelor. La locul faptei polițiștii au fost întâmpinați de proprietarul automobilului, un bărbat în vârstă de 35 de ani, comunicând detalii despre unitatea de transport.

În urma reacționării prompte a echipajului BPRO, la intersecția străzilor Sarmisegetuza cu Minsk, a fost depistat automobilul răpit iar în interior erau minorii care au comis infracțiunea. Ambii au fost escortați la IP Botanica, pentru stabilirea tututror circumstanțelor.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că au observat că automobilul nu era încuiat și cheile se aflau în contact. Ei au răpit automobilul cu scopul de a se plimba prin oraș.

Actualmente minorii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru   ,,Răpirea mijlocului de transport”, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

loading...

Comments are closed.