Social

Doi moldoveni au fost reținuți la frontieră pentru deținerea actelor false

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi moldoveni documentați de către polițiștii de frontieră pentru deținerea actelor de conducere falsificate. Ambele incidente au fost înregistrate în această noapte pe sensul de ieșire din țară.

Primul caz a fost consemnat în punctul de trecere Sculeni. Bărbatul s-a apropiat la linia de control, în calitate de pieton, prezentând pentru autorizarea trecerii actele necesare.

În timpul controlului, polițistul de frontieră a recurs la verificări suplimentare, iar ca urmare a fost depistat permisul de conducere eliberat de autoritățile ruse cu indici de falsificare.

Audiat, tânărul a comunicat că a studiat la o școală auto din Federația Rusă, însă fără să susțină examenul, motiv pentru care a scos din buzunar 45 mii de ruble rusești. Moldoveanul în vârstă de 32 de ani susține că nu cunoștea despre neveridicitatea actului.

Al doilea proces verbal a fost întocmit de inspectorii din punctul de trecere Giurgiulești Galați. La controlul de frontieră s-a prezentat un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter la volanul căruia se afla un locuitor din Victorovca, raionul Cantemir, în vâstă de 32 de ani.

Astfel, în torpedoul automobilului au fost găsite două certificate de pregătire profesională eliberate de către autoritățile românești, cu semne de falsificare, ambele eliberate pe numele unui alt cetățean al Republicii Moldova.

Interogat, bărbatul a declarat că documentele le-a primit de la o doamnă necunoscută pentru a le transmise fratelui său care se află în Germania. Despre autenticitatea actelor, conducătorul auto nu cunoaște nimic.

În repercursiune, actele au fost ridicate pentru efectuarea expertizei tehnico-juridică. Cercetările continuă pentru a elucida toate circumstanțele, iar persoanele riscă amendă în mărime până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

Citește și: VIDEO // Doi șoferi s-au luat la pumni în plin trafic pe o stradă din sectorul Ciocana

loading...

Comments are closed.