Alte știri

Doi moldoveni, luați de ambulanță chiar de la vamă. Ce simptome prezentau

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 847 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 663 traversări persoane, dintre care 862 treceri la frontiera moldo-română, 586 treceri la frontiera cu Ucraina și 215 treceri aeriene.

Doi călători au prezentat stare subfebrilă, conform procedurilor de operare a fost anunțat Serviciul de Urgență 112, care a și preluat persoanele pentru verificări medicale.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 632 traversări persoane;
PTF Otaci –  390 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 215 traversări persoane (curse charter Kiev și Moscova);
PTF Tudora – 160 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 117 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– trei persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– șapte încălcări a regulilor de transportare;
– 183 de persoane au fost documentate pentru încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 847 persoane și completate 1 663 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 432 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

În punctul de trecere Otaci, la intrarea în țară s-a autorizat trecerea frontierei la 277 de conaționali care au revenit din Federația Rusă, Republica Belarus și Lituania, tranzitând teritoriul Ucrainei.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 170 de apeluri de la cetățeni, unde s-a oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

loading...

Comments are closed.