Alte știri

Doi moldoveni riscă să fie sancționați, după ce polițiștii de frontiră i-au depistat cu acte străine falsificate în posesie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Leușeni și Sculeni au dejucat planurile a doi conaționali care aveau intenția de a se legitima cu acte neveridice peste hotarele țării. Unul din ei a recunoscut că și-a perfectat actul prin intermediul unei persoane străine. Celălalt însă, nu este în cunoștință de cauză despre cele identificate. Incidentele au fost consemnate ieri, 4 ianuarie.

Pentru autorizarea intrării în țară s-a apropiat un mijloc de transport care efectua cursa Germania-Republica Moldova. Printre pasageri se afla și un locuitor al orașului Chișinău, în vârstă de 24 de ani. Conform analizei de risc, polițistul de frontieră din punctul de trecere Leușeni a recurs la verificări suplimentare. Astfel, în portmoneul personal al călătorului a fost depistată o carte de identitate bulgărească, pe numele acestuia, cu semne vizibile de falsificare. Mai deținea și o carte de identitate, un card de sănătate și un card bancar, toate autentice și emise de către autoritățile germane, dar care nu-i aparțin.

Audiat, tânărul a recunoscut că pentru actul bulgăresc a scos din buzunar 250 de euro, acum doi ani, pentru a se angaja oficial pe teritoriul Uniunii Europene.

Un altmoldovean este documentat pentru deținerea permisului de conducere rusesc, asupra căruia lipseau elementele de protecție. Bărbatul, originar din raionul Ungheni, se deplasa în calitate de pasager al rutei cu destinația Germania, prin punctul de trecere Sculeni. Interogată, persoana s-a arătat uimită despre cele depistate, întrucât a muncit mai mulți ani în Federația Rusă, unde a și urmat școala auto.

În repercursiune, ambilor călători li s-au întocmict proces-verbal de audiere și constatare a celor expuse mai sus. Documentele au fost transmise către laborator pentru realizarea expertizei tehnico-juridice, iar bărbații riscă o amendă în baza art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.