Doi pasageri de la ruta „Moldova-Germania”, identificați cu acte românești falsificate

Polițiștii de frontieră au depistat în traficul transfrontalier doi conaționali care și-au cumpărat acte românești falsificate și urmau, în baza acestora, să se identifice în Germania. Cazurile au avut loc ieri, 7 octombrie 2023, în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

În cadrul controlului de specialitate asupra pasagerilor cursei „Moldova-Germania”, polițiștii de frontieră au avut suspiciuni în privința a doi dintre aceștia. În acest sens, a fost luată decizia extinderii verificărilor asupra doi bărbați, cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste de 31 și 45 de ani. În rezultat, două cărți de identitate care ar fi eliberate de către autoritățile române pe numele persoanelor verificate.

La audieri, ambii conaționali au recunoscut că documentele românești sunt cumpărate, prin intermediari, unul ar fi oferit pentru perfectare – 230 EUR, iar al doilea – 300 EUR.

În cauză, actele românești au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. Pe numele persoanelor au fost întocmite procese-verbale de audiere și constatare a unei infracțiuni. Cercetările continuă.

Total
0
Shares
Total
0
Share