Doi șoferi de autocar riscă să ajungă la închisoare. PCCOCS anunță că dosarul va fi transmis în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță terminarea urmăririi penale în privința celor doi șoferi ai autocarelor în care la jumătatea lui aprilie curent au fost depistate peste 137.000 țigări cu filtru de diferite mărci, la vama Costești, la ieșirea din țară, spre România.

Acum, dosarul penal urmează să fie trimis în judecată, după ce procurorii PCCOCS le-au prezentat spre informare dosarul penal instrumentat. Potrivit datelor rezultate din investigațiile ofițerilor Serviciului Vamal, sub conducerea procurorilor, cei doi intenționau să pună în vânzare marfa de contrabandă în statele Uniunii Europene. Unul din cei doi deținea în proprietate autocarele pe care le conduceau cu destinația Italia. Deși nu le-au declarat vameșilor că ar transporta țigări, acestea au fost depistate în plafonul autocarelor; iar cel de-al doilea a fost întors din drum și escortat, după ce șoferul a încercat să se eschiveze, urmare a controlului vamal asupra primului autocar.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra ambelor autocare estimate la peste 1,6 milioane lei au fost aplicate sechestre, în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, ca bunuri folosite la comiterea tentativei de contrabandă. Potrivit legii, contrabanda se pedepsește cu închisoarea, pentru un termen de la 4 la 10 ani.

Cei doi învinuiți sunt din Chișinău și au vârsta de 48 și, respectiv, 37 ani. Aceștia și-au recunoscut vinovăția parțial în stadiul inițial al investigațiilor, ulterior au negat faptele incriminate. Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii. În continuare, investigațiile se vor axa pe stabilirea altor aspecte ale infracțiunii.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share