Alte știri

Doi tineri care lucrează la o spălătorie auto, învinuiți de răpirea unui automobil

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi tineri angajați ai unei Spălătorii Auto, amplasată pe str. Burebista, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru răpirea unui automobil. Aceștia s-au dovedit a fi în vârstă de 21 și 25 de ani, originari din r. Drochia și Fălești, anterior judecați pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.

Polițiștii fiind sesizați în dimineața de 10 decembrie, de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, comunicând că de pe teritoriul spălătorie auto i-a fost răpit automobilul de marca Mercedes, pe care l-a parcat pe teritoriul spălătoriei auto.

În cadrul acțiunilor de investigații polițiștii au stabilit că suspecții în comiterea infracțiunii activează la spălătoria auto, iar proprietarul a lăsat unitatea de transport pentru a fi spălată. Ulterior indivizii au luat automobilul fără acordul proprietarului și au părăsit teritoriul spălătoriei. Ulterior aceștia au accidentat-o pe str. Albișoara intersecție cu V. Alecsandri, după care au abandonat-o.

În urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții  au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina și au răpit automobilul pentru a se plimba.

Tinerii sunt cercetați penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 192/1 CP  ,,Răpirea mijlocului de transport”, care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

loading...

Comments are closed.