Alte știri

Doi tineri consăteni, documentați pentru deținerea actelor falsificate

Pinterest LinkedIn Tumblr

În punctul de trecere a frontierei Sculeni, doi pasageri ai rutei „Moldova-Germania” au fost identificați cu documente falsificate. În declarații, tinerii moldoveni au precizat că le-au obținut contra sumei de 700 de euro și peste 800 de euro. Polițiștii de frontieră au ridicat actele falsificate și urmează să fie supuse expertizei.

În data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 16:50,  la linia de control al trecerii frontierei pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un microbuz, ce efectua cursa „Moldova-Germania”.  După procedura de identificare a persoanelor, conform analizei de risc polițistul de frontieră a supus unor verificări minuțioase doi pasageri.  Au fost legitimați ca cetățeni moldoveni, cu vârstele de 29 și, respectiv  35 de ani, ambii locuitori ai sat. Măcărești, r-nul Ungheni. La solicitarea de a prezenta și alte acte deținute asupra lor, tinerii au înmânat câte un permis de conducere, care ar fi eliberate de autoritățile poloneze.

Ca urmare a cercetării actelor cu tehnica specială s-a constatat că acestea prezintă semne de falsificare.

La audieri, ambii tineri au declarat că obținuse permisele în Polonia. Pentru a activa în calitate de șoferi, aceștia  au apelat la persoane terțe care să le perfecteze documentele. Dacă unul dintre tineri ar fi frecventat școala auto în Polonia și ulterior contra sumei de 700 de euro a intrat în posesia actului, atunci al doilea bărbat a declarat că doar s-a înscris la școală, fără a studia, iar la câteva zile a obținut permisul, oferind peste 800 de euro.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regional VEST cercetează cazurile sub toate aspectele legale.

loading...

Comments are closed.