Alte știri

Doi tineri din Chișinău sunt cercetați penal pentru comercializarea drogurilor etnobotanice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii de investigație ai Direcției antidrog din cadrul Inspectoratului național de investigații, în conlucrare cu angajații Inspectoratului de poliție Râșcani din mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Râșcani și PCCOCS au documentat activitatea infracțională a mai multor grupări suspectate de producerea și comercializarea drogurilor de tip etnobotanice prin internet. 

Acțiunile au avut loc în perioada 30 martie – 7 aprilie curent.  În cadrul investigațiilor, polițiștii au efectuat mai multe achiziții de control de la membrii grupărilor infracționale, identificând două persoane, cu vârsta de 23 și 26 ani, locuitori al municipiului Chișinău. Aceștia administrau două magazine online de comercializare a drogurilor.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul suspecților, precum și în locurile de depozitare a drogurilor, polițiștii au depistat și ridicat mai multe pungi cu etnobotanice, masa totală fiind de aproximativ 1,5 kg, dar și calculatoare, telefoane mobile, cartele bancare, conturi electronice de plată, cântare la scară mică, precum și alte obiecte utilizate la comiterea infracțiunii. Potrivit poliției, drogurile erau realizate consumatorilor la prețul de 100 lei per gram. În cazul în care suspecții își comercializau substanțele ridicate, ar fi obținut un venit de aproximativ 150.000 de lei. Banii erau achitați de către consumatori prin intermediul terminalelor electronice de plată, iar drogurile erau ridicate din ascunzișurile din timp plasate de către suspecți.

Tinerii își recunosc vinovăția  și sunt cercetați penal în stare de libertate. În cazul în care vor fi găsiți vinovați de „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Citește și: VIDEO // Un șofer din Comrat a ajuns la un spital după ce camionul pe care-l conducea s-a răsturnat

loading...

Comments are closed.