Doi tineri, în vârstă de 17 și 15 ani, au fost salvați de la înec de angajații stației de salvare din parcul „Valea Trandafirilor”

Salvatorii din capitală au salvat doi minori de la înec în timp ce se scăldau în Lacul „Valea Trandafirilor” din municipiul Chișinău.

Incidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de 16 iunie 2024, în jurul orei 16:40. Conform informațiilor înregistrate, doi frați se scăldau în lac când, la un moment dat, unul dintre ei a început să se înece, neputând ieși singur din apă. Fratele său a încercat să-l ajute, dar fără succes, astfel că ambii au fost în pericol de înec.

Incidentul a fost observat de salvamarii stației de salvare pe apă nr. 5, care au intervenit rapid și i-au adus pe tineri în siguranță la mal. Băieții, în vârstă de 17 și 15 ani, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și sunt în afara oricărui pericol.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă părinții și cei care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită să meargă la scăldat singuri sau în grupuri de prieteni. De asemenea, este important ca adulții să ghideze copiii în apă și să fie vigilenți în timpul activităților desfășurate în mediul acvatic. Salvatorii recomandă ca oamenii să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2024, salvamarii stațiilor de salvare pe apă au salvat 53 de persoane de la înec, în timp ce 24 de persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share