Actualitate

Doi tineri moldoveni, cercetați pentru deținerea și folosirea actelor falsificate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un permis de conducere moldovenesc și o carte de identitate românească reprezintă obiectele de cercetare pentru faptul că au fost depistate semne rezonabile de falsificare. Cercetați sunt doi conaționali, ambii domiciliați în raionul Căuşeni. Incidentele s-au înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, în punctele de trecere a frontierei (PTF) Leușeni și Sculeni. 

Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova, în PTF Leușeni s-a prezentat un tânăr de 30 de ani. Acesta se afla la volanul unui automobil care venea din Polonia. În cadrul verificărilor, tânărul a înmânat și permisul de conducere moldovenesc, eliberat pe numele său. Documentul s-a dovedit a fi falsificat.

În cel de-al doilea caz este cercetat un alt bărbat de 31 de ani. Acesta se deplasa ca pasager cu o cursă regulată spre România. În timpul discuțiilor cu polițiștii de frontieră din PTF Sculeni tânărul s-a încurcat în declarații, ca urmare s-a dispus efectuarea unui control suplimentar. În rezultatul acestuia, în portmoneul personal a fost depistată o carte de identitate cu însemnele autorității competente din România, care prezenta semne de falsificare.

La audieri cei doi moldoveni au recunoscut că și-au perfectat actele prin intermediari, pentru care au achitat câte 300 și 170 de euro.

Pe numele bărbaților s-au întocmit procese verbale de constatare a infracțiunii de uz de acte oficiale false. În ambele cazuri actele au fost transmise către laboratorul criminalistic al IGPF pentru efectuarea expertizei tehnice.

loading...

Comments are closed.