Social

Doi tineri moldoveni sunt documentați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale contrafăcute

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi tineri moldoveni sunt documentați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale contrafăcute. Asupra acestora s-au depistat două cărți de identitate românești cu semne de falsificare. Incidentele s-au înregistrat în după-amiaza zilei de 15 iulie curent, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

La pistele de control, la două ore diferență, s-au apropiat două autocare cu destinația Germania. Printre pasageri se aflau doi bărbați de 32 de ani, domiciliați în raionul Făleşti și în municipiul Chișinău. Primul călător a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorității competente din România. Iar cel de-al doilea pasager a fost supus unui control suplimentar. În urma căruia, în portmoneul personal s-a depistat o carte de identitate românească, eliberată pe numele său. Ambele documente prezentau semne vizibile de falsificare.

Audiați, tinerii au recunoscut că și-au perfectat actele prin intermediari, colegi de serviciu. Ultimul, a mai spus că documentul l-a costat 150 de euro.

Ambii călători și-au continuat drumul în baza pașapoartelor moldovenești, nu înainte de a le fi întocmite procese verbale de constatare a faptelor. Actele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei tehnice, în vederea stabilirii legalității acestora. Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere corespunzătoare.

loading...

Comments are closed.