Alte știri

Doi tineri originari din Dondușeni, reținuți de polițiști pentru jaf. Ce pedeapsă vor primi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec.Centru din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, în urma acțiunilor de investigație au reținut doi tineri pentru comiterea unui jaf. Aceștia s-au dovedit a fi un minor în vârstă de 17 ani și un tânăr de 23 ani, originari din r. Dondușeni.

Cazul a avut loc în dimineața de 16 septembrie, angajații Inspectoratului de Poliție a sec. Centru, fiind sesizați de către un tânăr în vărstă de 18 ani, comunicând că în timp ce se afla pe bd. Ștefan cel Mare, a fost agresat și deposedat de telefonul mobil. La locul faptei tânărul a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se afla în fața unui magazin de pe bd. Ștefan cel Mare, a făcut cunoștință cu doi tineri și împreună au consumat băuturi alcoolice. Ulterior indivizii l-au ademenit după clădire și aplicând violența fizică în mod deschis l-au deposedat de telefonul mobil ,,Xiaomi Red MI 9 A” și mijloace bănești. Prejudiciul material cauzat a fost estimate la 3 100 lei.

Ofițerii de investigație imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cât și identificarea făptașului în comiterea infracțiunii.

Urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse de către forțele de ordine suspecții în comiterea infracțiunii au fost localizați și reținuți. În cadrul acțiunilor procesual penale ei și-au recunoscut vina comunicând că în momentul comiterii infracțiunii se aflau sub influența alcoolului. Telefonul  sustras a fost ridicată și urmează fi returnat proprietarului.

Conform legislației în vigoare tinerii pentru fapta comisă riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

loading...

Comments are closed.