Alte știri

Doi tineri reținuți de polițiști pentru răpirea a doua automobile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse au reținut doi tineri cu vârstele de 25 ani și 26 de ani, originari dintr-o localitate din r. Ialoveni, pentru răpirea a două unități de transport.

În primul caz polițiștii au fost sesizați în seara de 06 noiembrie, de către un tânăr 25 de ani, comunicând că i-a fost furat automobilul de marca ,,Opel Vectra”, ce era parcat pe str. Burebista. Prejudiciul fiin estimat la 33 352 lei.

Al doilea caz a avut loc la data de 28 noiembrie, indivizii aflânduse pe str. N. Zelinschi, au răpit automobilul Opel Astra, ce aparține unui tânăr în vârstă de 22 de ani.

Polițiștii imediat au dispus măsuri speciale de investigație pentru depistarea automobilelor cât și a făptașilor care au comis infracțiunea. Astfel în urma măsurilor întreprinse automobilele au fost depistate, unul  a fost găsit abandonat pe o stradă din sectorul Botanica iar al doilea la o parcare specială fiind avariat.

În urma tuturor acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală suspecții în comiterea infracțiunilor au fost reținuți și escortați la inspectorat, iar cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au răpit automobilele pentru a se plimba. Este de menționat că suspecții nu sunt la prima abatere fiind judecați pentru infracțiuni analogice.

Totodată polițiștii au stabilit că unul din tineri era căutat de IP Ialoveni, pentru furtul unui automobil.

Actualmente tânărul în vârstă de 25 de ani este plasat în arest pentru 30 de zile iar al doilea individ se cercetează în stare de libertate, pentru   ,,Răpirea mijlocului de transport”, conform legislației în vigoare tinerii riscă închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

loading...

Comments are closed.