Social

Doi ucraineni au fost reținuți pe teritoriul Republicii Moldova, după ce ar fi furat bani din mai multe bancomate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi ucraineni au fost reținuți pe teritoriul Republicii Moldova, fiind suspectați de furt. Bărbații în vârstă de 30 și 31 de ani, pe parcursul anului 2021, ar fi instalat la bancomatele mai multor bănci din mun. Chișinău și alte regiuni ale țării, dispozitive de tip ”cash trapping”, utilizate pentru sustragerea numerarului la efectuarea tranzacțiilor financiare la bancomate.

Acțiunile de investigație au fost efectuate de ofițerii Direcției investigații infracțiuni informatice a Inspectoratului Național de Investigații, împreună cu cei ai Inspectoratului de Politie Rîșcani a Direcției de Poliție mun. Chișinău, angajații Poliției de Frontieră și Băncilor comerciale.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, oamenii legii au stabilit că suspecții ar fi instalat dispozitive de tip ”cash trapping” la circa 50 de bancomate, cauzând prejudicii materiale în sumă de peste 100 de mii de lei Băncilor comerciale din Republica Moldova.

Suspecții au fost arestați pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de la 2 la 6 ani.

În acest context, ofițerii Direcției investigații infracțiuni informatice a Inspectoratului Național de investigație atenționează cetățenii, în cazul în care depistează careva mijloace tehnice suspecte instalate la bancomat sau acesta nu eliberează mijloace financiare, iar contul bancar fixează extragerea lor, să anunțe imediat Banca.

Cash-trapping este o metodă care constă în plasarea unei plăcuțe metalice lipite deasupra fantei bancomatului, care blochează eliberarea banilor din bancomat. Nereușind să aibă acces la bani, victima pleacă în căutarea altui bancomat, în timp ce infractorul scoate placa metalică și intră în posesia banilor blocați în bancomat.

loading...

Comments are closed.