Alte știri

Donald Trump critică restricțiile „draconice” din Europa: „Ce naiba fac? Cred că voi merge și le voi explica”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a criticat noile măsuri de izolare luate în Europa pentru limitarea răspândirii coronavirusului, pe care le-a numit „draconice”, avertizând că Joe Biden, rivalul său în alegerile de marţi, va imita aceste măsuri dure şi va zdrobi economia, relatează agenția germană dpa, preluată de Agerpres.

„Europa a impus restricţii draconice, iar cazurile au crescut, decesele au crescut, dar gândiţi-vă la asta – draconice!”, le-a spus Donald Trump susţinătorilor săi din Michigan, un stat din nord cu miză mare pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

„Acum, urmează să o facă din nou. Ce naiba fac? Cred că voi merge şi le voi explica”, a mai spus Trump, promiţând că el nu va mai închide niciodată părţi din ţară. „Ofer marea revenire americană şi nu avem niciun fel de restricţii. Pot să vă spun că nu există restricţii”, a spus el în uralele mulţimii adunate la temperaturi puţin peste nivelul de îngheţ.

Studiu. Mitingurile lui Donald Trump au dus la peste 30.000 de cazuri de îmbolnăvire

Tot agenția dpa cita sâmbătă un studiu potrivit căruia mitingurile electorale ale preşedintelui american Donald Trump au dus la peste 30.000 de cazuri confirmate de COVID-19 şi probabil au cauzat moartea a 700 de americani. Studiul, realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Stanford, a analizat cu atenţie 18 reuniuni de campanie ale preşedintelui Trump, între lunile iunie şi septembrie, şi a urmărit subiecţii până la zece săptămâni după reuniuni, pentru fiecare eveniment.

Ratele de cazuri de COVID -19 au crescut adesea în special în comunităţile care au găzduit evenimentele, comparativ cu oraşele din apropiere în care Trump nu a fost, se arată în studiu.

„Există câteva indicii conform cărora respectarea normelor de sănătate publică, cum ar fi utilizarea măştilor, s-a ameliorat la mitingurile ulterioare”, au menționat cercetătorii.

Echipa de campanie a preşedintelui Trump a insistat că le oferă participanţilor măşti şi le verifică temperatura la mitingurile sale.

Un purtător de cuvânt al lui Biden a criticat mitingurile lui Trump considerând că sunt de mare amploare şi încalcă regulile elementare de sănătate publică. Mitingurile lui Joe Biden au fost mai restrânse, participanţii au purtat măşti în număr mai mare şi s-a respectat distanţarea fizică.

loading...

Comments are closed.